Socialize

Bethanie si Horia au cucerit Australia

Toata lumea de la noi si din SUA si-a dorit ca perechea de dublu mixt formata din americanca Bethanie Mattek-Sands si romanul Horia Tecau sa castige titlul de mare slem de la Melbourne. Ca sa izbandeasca in aceasta intrecere, “ai nostri” aveau de infruntat alte cateva perechi de mare clasa, formate in special din indieni, australieni, rusoaice, cehi si cehoaice, reprezentanti ai unor scoli de tenis cu renume.

Aflata pentru a doua oara in concurs la Melbourne, perechea formata din Bethanie si Horia au reusit sa schimbe locul din semifinala de anul trecut cu trofeul din acest an. Ce vreau sa spun cu asta este faptul ca ei au fost recunoscuti ca favoritii 8 si nu este chiar asa o mare surpriza ca au castigat finala, cat modul in care au facut-o, destul de autoritar, mai ales ca aveau in fata pe unul dintre cei mai buni dublisti din lume (Leander Paes din India) si experta din Rusia, Elena Vesnina.

Pana la ei, in primul tur Bethanie si Horia au trecut de cuplul ceh Lucie Hradecka si Frantisek Csermak cu 4-6, 6-3, 10-6, apoi de rusoaica din Kazahstan, Yaroslava Shvedova impreun cu israelianul Andy Ram cu 6-4, 7-6(2) si in sferturi de Jarmila Gajdosova din Australia si brazilianul Bruno Soarez cu 4-6, 6-1, 13-11. In semifinala au invins cuplul din India, Sania Mirza si Bhupathi cu 6-3, 6-3, avand ca scop declarat castigarea trofeului.

Finala a inceput perfect pentru ai nostri fiindca, la 2-1, n-am scapat ocazia de a face un break si apoi ne-am distantat la 4-1, cand am avut chiar 2 mingi de break in ghemul urmator, dar le-am ratat si in loc sa avem 5-1, s-a consemnat 4-2. Dupa 5-3, Tecau, care a servit excelent intreg meciul, inchide setul cu 6-3, la a doua minge de set.

Incepem perfect si al doilea set, luam avans cu 2-0 si 3-1, apoi 4-2, insa vom fi egalati si prin amestecul ploii, care a intrerupt meciul vreo 10-12 minute, pana s-a inchis tavanul arenei. Incepand de atunci, adversarii au revenit in meci,  si dupa 5-5, pierdem doua ghemuri, ultimul al lui Bethanie, care serveste slab.

S-a facut 1-1 la seturi si urma supertiebreak-ulde care ne-am temut, datorita experientei teribile a indianului. Acum s-a remarcat spiritul bataios al americancei, serviciul teribil al lui Horia, care a atins si 202 km/ora, pe care putini il mai intorc in teren cu adresa, ori Bethanie a punctat, in orice caz punctele s-au adunat mai mult intr-o parte, in partea dorita. Asadar Bethanie Mattek-Sands si Horia Tecau vs. Leander Pais si Elena Vesnina 6-3, 5-7, 10-3 si bucuria alor nostri a fost enorma. Marturie stau fotografiile surprinse in final, cat si cele cu cupa in brate, in care Bethanie si Horia radiau de fericire si isi promiteau sa castige si alte turnee de asemenea rang. De acum, poza lor va fi afisata pe culoarele de la vestiare, pentru posteritate.

Astfel Horia Tecau se inscrie in cartea de aur a tenisului romanesc, prin castigarea unui turneu de mare slem, unde doar Ilile Nastase mai este prezent cu cele doua finale castigate la Wimbledon impreuna cu americanca Rosemarie Casals in 1970 si 1972, tot ei jucand si o finala la US Open, in 1972. Splendida comportarea lui Horia, care a fost la o minge si de finala de dublu masculin, fiind pe cale de a elimina pe celebrii gemeni americani Bryan.

Pentru Horia marea cariera abea acum incepe, fiind cel mai tanar “mare maestru”al probelor de dublu. Este bine ca in acesti 7-8 ani, de cand a castigat finala juniorilor de la Wimbledon impreuna cu Florin Mergea, el nu s-a risipit, nu a luat-o pe carari periculoase, si a demonstrat tuturor talentul si seriozitatea sa, si-a ascultat inima si mintea, pentru a se dedica tenisului in perechi!

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login