Socialize

La Paris, Maria Sharapova este numarul 1 absolut

sharapova la Roland GarrosDupa ce a castigat meciul din semifinala, Maria Sharapova a dvenit numarul 1 mondial si s-a prezentat la finala cu Sara Errani in postura de super favorita de drept si de fapt. Ce putea face Sara impotriva uneia dintre cele mai puternice jucatoare (vorbesc la propriu), ea care este una dintre cele mai micute (164 cm), care-i vine Mariei pana la umar si al carei joc se bazeaza pe orice numai pe forta nu. Datorita trasoarelor rusoaicei, Sara a fost impinsa mai mereu dincolo de linia de fund, de unde jocul sau de scurte si eventuale slice-uri ori agatau fileul ori se duceau afara. Orice minge mai moale sau pe la mijlocul terenului se transforma in punct pentru Sharapova.

Sigur, veti spune, au fost si puncte pe care Sara le-a facut exact cu armele Mariei, doar ca acestea au fost numarate pe degetele de la o mana. Cu acele ocazii sau cand Sara punea o scurta, publicul francez exulta si isi spunea ca vede un meci tare, cand de fapt a fost un meci normal, adica unul normal pentru rusoaica, fiindca pentru Sara, nici vorba.

In semifinala, Sara a beneficiat de multe greseli ale Samanthei Stosur, adunandu-le si cu unele puncte ale ei, doar ca australinaca nu este o jucatoare care sa loveasca in forta si de pe backhand, asa ca ea a avut timp de de regrupare, de reconsiderare a pozitiei in teren si apoi de mingile sale viclene care cadeau in apropiere de fileu.

Dupa acel meci, italianca a plans in hohote de fericire, iar dupa meciul din finala, a ramas trista si in ochii ei albastri se putea citi intreaga sa cariera, stilul ei de joc, totul dictat de trupul pe care i l-au daruit parintii, intrand intr-un sport care este din ce in ce mai fizic, in care trebuie sa devii magician ca sa razbesti, daca nu esti de minimum 180 cm. la fete si spre 190 la baieti. 

Meciul a inceput cu aer de superioritate al liderei, care si-a exersat intregul ei arsenal de lovituri “bomba”, care se duceau perfect in apropierea marginilor terenului, facand-o pe Sara sa alerge cu gandul de a da inapoi, fara a reusi sa preia nici o clipa fraiele jocului. Scorul a devenit repede 4-0, cand spre uimirea tuturor, Sara face un break, fiindca Maria a scos cateva mingi in aut. Acum, cu putin curaj, Sara mai castiga si pe propriul ei serviciu, fapt ce s-a intamplat mai rar fiindca de regula Saharapova ataca cu retururi puternice orice minge pusa in joc, indiferent daca era cu prima sau cu a doua lovitura. Sara mai castiga un ghem, dupa care asista la un superb backhand long line, care incheie setul. 

Setul al doilea s-a incheiat la 2, dar a fost ceva mai disputat decat primul, fiindca italianca a reusit sa se adapteze ceva mai bine la mingile venite de dincolo de fileu si a facut cateva puncte elegante cu scurte pe care Sharapova nu le-a prins, desi alergarea ei spre in fata este considerabil imbunatatita fata de alta data. Cei 15 mii de francezi care si-au respectat turneul si au umplut tribuna, au facut chiar si galerie italiencei, care pe alocuri a aratat de ce a ajuns in finala dar mai ales de ce a castigat finala de dublu.Cu Errani la fileu spectacolul era garantat, si publicul s-a bucurat.Maria insa, a avut grija sa nu o cheme in fata si jocul s-a disputat in termenii ei si ai lui Tomas Hogstedt, suedezul care a strunit-o pe Masha si a facut din ea o jucatoare extrem de competitiva si de anul trecut si pana acum , a transformat-o si in una mai putin impulsiva, cu greseli mai rare, pe fond de forta. Dupa ultima minge si el si Maria si-au indreptat ochii spre cer, multumind parca unei forte superioare ca a ajuns sa castige Roland Garros-ul, sa devina prima in top si printre cele 10 jucatoare care au reusit sa triumfe in toate cele 4 turnee de grand slem, cu victorii supreme pe toate suprafetele.Le amintim doar pe ultimele 4, Martina Navratilova, Serena Williams, Cris Evert, Steffi Graf, nu si Monica Seles care i-a conferit trofeul, care a avut o aparitie extrem de aplaudata acolo unde a invins de 3 ori. Se pare ca legatura Mariei cu antrenorul sau este extrem de stransa si plina de respect, si asta s-a vazut in felul cum l-a imbratisat pe sudez la final, dupa cum l-a batut pe umar si pe spate, plina de incredere si de multumire. Cand s-a intonat imnul Rusiei, chipul fericit al Mariei s-a suprapus cu faldurile drapelului national, sunt sigur ca ea a revazut timpul cand era o fetita din Siberia si se straduia impreuna cu tatal sau sa viseze si sa se ridice . Trecand prin destule inconveniente, pe care le-am aratat si cu alte ocazii, ea a devenit campioana de astazi, si a tinut sa multumeasca intregului ei staff dar si tatalui ei, care aspru dar iubitor a reusit sa o modeleze asa cum a dorit el.

Sara a spus cateva cuvinte in spaniola pentru antrenorul ei, in engleza pentru lumea intrega dat mai ales in italiana cand a multumit tuturor care au facut ca ea sa fie persoana de astazi, o mare campioana spunem noi si incepand de maine locul 10 mondial!

Fetele si-au incheiat prestatiile, si trebuie sa o laudam si pe Sania Mirza, indianca fiind si ea o maestra a jocului de dublu, fie cu partenera fie cu un baiat, barbatul de 38 de ani, conationalul ei Mahesh Bhupathi. Ei au invins cu 7-6,6-1 perechea polonezo-mexicana Klaudia Jans-Ignachik si Santiago Gonzales, preluand stafeta mixtului de la Bathanie Mattek Sands si Horia Tecau

foto www.article.wn.com

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login