Socialize

  WTA si ATP conservatoare si adepte ale hazardului?!

Imi asum absolut fiecare cuvant din acest articol, fiindca rgulile dupa care se conduc cele doua organisme mondiale sunt vechi de cca 50 de ani, din vremea in care Ilie Nastase devenea primul jucator al erei moderne care a ocupat locul 1 mondial. Suntem condamnati sa traim in continuare acceptand mereu si mereu ceeace emana seniorii Angliei si Americii? Timpul lor a expirat, dovada clara e ca varsta noilor campioni a scazut cu minim 5 ani, atat la fete cat si la baieti.

Am mai spus de cateva ori ca sistemul de punctare este invechit si neconform cu epoca mileniului 3. Ce parere aveti, o victorie la Kucova este de acelasi calibru ca una contra italiencei Giorgi, ca sa nu spun a rusoaicei Rybakina? Adica daca te impui in fata unei jucatoare de dincolo de locul 100 trebuie sa fi punctata la fel cu una impotriva unei jucatoare din top 20 ? Nicidecum! La fel si reversul medaliei, daca te bate o jucatoare din top 10, n-ar trebui sa fii penalizata la fel cu o infrangere in fata unei jucatoare egala cu tine sau de pe locul 90 de exemplu!

Toate statisticile care demonstreaza mersul unui meci incheiat sunt matematica pura, vin in sprijinul comentatorilor care nu o data se ascund in spatele numarului de asi, de duble greseli sau de winnere si erori nefortate, pentru ca nu cunosc fenomenul in adancurile sale, nu stiu comenta altfel, n-au pus mana pe o racheta in viata lor. Si atunci de ce sa nu “furam” sistemul de clasificare de la sah, cand fiecare tenisman poate avea o valoare data de o cifra care se modifica in jos sau in sus, in conformitate cu victoriile obtinute sau infrangerile suferite. Aceasta cifra nu va putea fi combatuta, si va sta la baza clasificarilor, a stabilirii capilor de serie.

Daca veni vorba de sah, in lumea lor capii de serie se intalnesc dupa un algoritm simplu: in semifinale se intalnesc favoritii 1 cu 4 si 2 cu 3 si nu altfel, in sferturi nr.1 va juca obligatoriu cu 8 (total 9), 2 cu 7, 3 cu 6 si 5 cu 4, in optimi suma trebuie sa fie 17, adica 1 se va confrunta cu 16, 2 cu 15, …5 cu 12 samd. Meciul dintre Simona noastra si Rybakina nu trebuia sa se dispute in turul 3 pentru ca Simo era favorita 12 iar Elena -19. Bencic, favorita 11 trebuia imparabil sa joace cu favorita 22 adica Muchova si nu cu Pegula. Exemplele sunt multe si usor de identificat daca ai lista capilor de serie si “cica” tragerea la sorti.

Cred ca v-am invitat la reflectie si astept pareri, dar nu ca cele de la ATP si WTA care mi-au raspuns ca nu e timpul!

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login