Socialize

Irina Begu la doar cateva puncte de obiectivul anului 2015

digi irinaAflata in semifinala de la Charleston, Irina Begu a pierdut in fata nemtoaicei Angelique Kerber cu 6-7(3),6-7(4), nu insa inainte de a avea 3 mingi de set in primul si 2 in al doilea…Victoria i-ar fi adus patrunderea in topul 30 , obiectiv pe care si l-a stabilit la inceputul sezonului.Forma buna din acest inceput de an, i-au permis agonisirea a 515 puncte (240 la A.O.,110 la Rio, 65 la Miami si acum 100), care au plasat-o pe locul 33 , cel mai bun al carierei. Poate fi depasita de Giorgi, daca italianca va castiga la Katowice, dar si asa isi pastreaza sansa de a se ridica…

Kerber a luptat din rasputeri pentru a se revansa pentru infrangerea de la Australian Open si a reusit sa castige meciul, dar trecand prin emotii mari. Irina a parut dominanta in majoritatea timpului, dar cand a fost sa inchida seturile nu a mai reusit sa ramana la fel de inspirata.Jocul ei a fost extrem de bun, cu lovituri frumoase si puternice in acelasi timp, si cred ca spre finalurile de set doar selectia loviturilor a cauzat insuccesul.Irina a aratat lumii de ce este atat de apreciata, servind foarte bine, lovind cu reverul excelent si in lung de linie si in cros dar si scurt taiat, cu bune aparitii la fileu unde nu doar a drive-at dar a si gasit niste voleuri grele si eficiente.Deplasarea in teren a fost foarte buna, si acesta este un mare castig.

Adversara sa a prins o zi excelenta, ea fiind o aparatoare teribil de tenace, care are insa si posibilitati de a reveni in punct, cu lovituri lungi si mai ales surprinzatoare cand crezi ca va fi depasita.Tactica de a lovi contre-pied a ajutat-o in majoritatea cazurilor, aratand si o mai buna stapanire de sine. Ea este locul 16, dupa ce a stat un an in top 10, acum a mai urcat un loc, insa valoarea ei reala este chiar mai inalta, fiind foarte muncitoare dar si tehnica.

Excelenta comportare a Irinei in America ne indreptateste sa credem in aportul ei consistent in meciul cu echipa Canadei din Fed Cup, care bate la usa.Ea fiind racheta nr. 1 a Romaniei si piesa de baza in cuplul nostru (va face pereche cu Raluca Olaru), poate fi, si trebuie sa fie eroina anuntata apriori.

Succes Irina, jocul tau arata foarte bine, ai dreptul sa-ti schimbi obiectivul anului, fiindca abea acum incepe sezonul de zgura.

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login